Poate pentru că este un factor decisiv în ceea ce priveşte feminitatea, poate pentru că oferă putere de atracţie, un bust ferm a devenit dorinţa tot mai multor femei de pe mapamond. De multe ori, operaţia de augmentare mamară, adică mărirea sânilor, este singura soluţie pentru un rezultat estetic fără cusur. Aşa se face că procedura se menţine de ani în şir în topul înfrumuseţărilor sub bisturiul chirurgilor.
Ca să vă faceţi o idee, aflaţi că în 2019, aproape două milioane de operaţii de agumentare mamară s-au făcut pe mapamond, potrivit Statista, adică cele mai multe din domeniul intervenţiilor estetice, urmate de liposucţie şi de blefaroplastie.
Şi româncele au prins gustul unor astfel de operaţii, iar doctorul Alin Bortolini, specialist în chirurgie estetică şi plastică şi, totodată, fondatorul clinicii BePerfect ne dezvăluie în ce constă mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor de silicon – cea mai populară metodă, cu efecte spectaculoase.
IMPLANTURI ANATOMICE SAU ROTUNDE.
CE ALEGEM?
“Mărirea sânilor se recomandă tuturor femeilor nemulţumite de aspectul şi de dimensiunea sânilor, fie că este vorba despre o insuficientă dezvoltare a sânilor, fie că acestă problemă a aparut ulterior (după naştere, alăptare, slăbit) fie pentru că pur şi simplu îţi doreşti sâni mai mari.”
Operaţia de mărire a sânilor măreşte volumul bustului, corectează forma acestuia, dar şi eventualele asimetrii. Practic, puteţi obţine bustul pe care l-aţi dorit dintotdeauna, iar asta vine automat la pachet cu încă un aspect important: îmbunătăţirea imaginii de sine.
„Eu, Dr. Bortolini, folosesc numai implanturi de silicon de cea mai bună calitate, Mentor, rotunde sau anatomice, mici sau mari, adaptate fiecărei paciente în parte!”
Nu trebuie însă să porniţi la drum cu preconcepţii: nu există un implant ideal pentru absolut toate persoanele. Alegerea depinde de conformaţia sânilor, dar şi de rezultatele pe care le aşteptaţi: „Dacă îţi doreşti o mărire a sânilor, dar vrei un aspect natural al acestora şi eşti discretă în ceea ce priveşte expunerea sânilor, atunci recomand implanturile anatomice ca fiind soluţia perfectă pentru tine.„
În schimb, dacă, din contră, mizaţi pe un aspect vizibil schimbat, este cazul să optaţi pentru implanturile rotunde, ne lămureşte doctorul Alin Bortolini. Totuşi, pentru ca rezultatele să fie cu adevărat bune, trebuie să alegeţi implantul în funcţie de forma corpului dumneavoastră. Ambele tipuri au aceeaşi calitate, un aspect esenţial, mai ales că de asta depinde sănătatea noastră.
SILICONUL, ÎN CHIRURGIA ESTETICĂ
Poate vă întrebaţi de ce tocmai acest material a fost ales de chirurgi pentru o astfel de operaţie. Vorbim despre o substanţă care se găseşte din plin şi în natură şi care este apropiată de textura naturală a pielii şi a ţesuturilor noastre. Nu este cancerigenă şi nici nu provoacă alergii, decât în cazuri extrem de rare. Implantul cu silicon are o istorie mult mai lungă în Estetică decât ne imaginăm: prima intervenţie de acest gen s-a făcut la începutul anilor 1960.
CUM DECURGE OPERAŢIA ÎN SINE
„Operaţia constă în introducerea unui implant mamar în spatele glandei mamare sau în spatele muşchiului pectoral. Ambele tehnici au avantaje şi dezavantaje, iar în cadrul consultaţiei îţi voi spune care este cea mai bună variantă pentru tine.”
Pentru că vorbim despre o intervenţie complexă, medicul trebuie să se asigure înainte de toate că starea de sănătate vă permite o astfel de procedură. Este o operaţie care poate dura două ore şi care se realizează sub anestezie generală. O tehnică specială utilizată de Alin Bortolini ne scapă de sângerare, dar reduce şi din durere şi disconfort.
„La ieşirea din sala de operaţie se pune o bustieră pe care trebuie să o porţi zi şi noapte timp de 2 luni pentru a evita deplasarea implanturilor şi pentru a avea un rezultat cât mai bun.”
Pe lângă asta, trebuie să respectaţi şi alte recomandări personalizate ale medicului, pentru ca vindecarea să fie cât mai rapidă. Nu vă aşteptaţi însă la efecte peste noapte. Rezultatul final poate fi evaluat de abia la un an după operaţie!
CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI DESPRE DURATA IMPLANTULUI
O întrebare frecvent adresată de paciente ţine de durata implantului. Nu există garanţii în acest sens. Într-adevăr, el nu trebuie schimbat o dată la zece ani – este doar un mit- dar nimeni nu poate şti exact acest aspect şi asta pentru că organismul fiecărui pacient este diferit. Schimbarea calităţii pielii, ruptura implantului, deformarea sânului sau migrarea implantului sunt toţi posibili factori pentru o schimbare mai rapidă a implantului decât se preconiza.
Operaţia nu este lipsită de riscuri şi de complicaţii, tocmai de aceea trebuie să apelaţi la cei mai buni dintre cei buni. Cu un larg portofoliu de servicii pe care le oferă la clinica BePerfect, Alin Bortolini vă aşteaptă la o consultaţie, primul pas spre schimbare.
Pentru o programare, listă de preţuri ori detalii suplimentare, aveţi la dispoziţie numărul de telefon: 0767 373 328, adresa de mail: drbortolini@beperfect.ro, dar şi site-ul: https://beperfect.ro/. În plus, puteţi vedea cum decurg operaţii, ce cred pacienţii, dar şi ce recomandări există înainte şi după intervenţii pe canalul de YouTube al clinicii!
Pe doctorul Alin Bortolini îl găsiţi şi pe reţelele de socializare!
https://www.facebook.com/bortolini.alin
https://www.instagram.com/dr.bortolini/